Babyshower idéer!

För ett tag sen var jag med på en babyshower för systersonen och hans sambo. Min syster och jag hade lite kreativa projekt som vi fixade med till babyshowern som jag tänkte dela med mig här 😀

Blöjtårta

Vi ville göra en blöjtårta att dekorera med och vi letade lite inspiration på nätet och använde oss av saker som vi hade hemma, förutom blöjorna då.

Vi började med en bricka så att vi enkelt skulle kunna förflytta blöjtårtan när den var klar, som vi sen la en bit tårtpapper på. Som bas använde vi en papptub (vår var 45 cm hög). Vi rullade varje blöja och satte en bit gummiband runt så dom skulle bli stadiga.

Blöjtårta första lagret

Vi fyllde på med lite fler lager av blöjor, färre för varje lager för att få en avsmalnande effekt. Varje lager satte vi ett snöre runt för att säkerställa att allt skulle hållas på plats. Vi hade tårtpapper i flera storlekar som vi satte mellan varje lager.

Blöjtårta steg 2

Vi använde oss av juteband med spets på som jag hade sen tidigare, finns att köpa här, sen knöt vi ett rosa sidenband runt.

Vi dekorerade med lite tygrosor och pappfjärilar som jag hade hemma och satte en nalle på toppen. Vi blev riktigt nöjda, och vi hade väldigt roligt när vi gjorde den 😀

Babyshowerkuponger

Eller kuponger för till nyblivna föräldrar! Vi skrev ut 2 ark av våra babyshowerkuponger (klicka på länken för att komma till produkten) på ett tjockt papper. Jag hade ett block för akvarellfärg (300 g) som blev väldigt snyggt att skriva ut på. En väldigt uppskattad present som har utnyttjats flitigt!

Kuponger till nyblivna föräldrar - perfekt till babyshowern! Kuponger till nyblivna föräldrar - perfekt till babyshowern!

Ultraljudsposter

Jag skapade denna poster på ultraljudet med babyns namn Ines som jag visste att dom redan hade bestämt sig för. Inne i cirkeln skrev jag ”Älskad från första stund”.

Ultraljud Ines

 

Luftballongpaket

Ville göra något roligt av mitt paket till dom, så jag skapade en liten luftballong där jag la min gåva i korgen. Som ballong använde jag en liten papperslampa (eller rislampa?) som jag fäste med hjälp av grillspettpinnar i bambu. Satte en kaninsnutte över som täckte presenten under och la kupongerna på. Dekorerade med ett fint snöre och namnet i form av minivimplar som du hittar här.

Luftballong babyshower Luftballong babyshower

Vi hade även bakat små söta minicupcakes med frosting i olika rosa nyanser!

Minicupcakes

Det blev en väldigt fin och trevlig dag och det var så roligt att fixa till dagen! Och Ines som nu har kommit till världen är helt bedårande!

Kristina-sign

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.