,

Roliga cupcakes till Halloween!

Cupcakes Halloween

Jag älskar cupcakes! Och sen är det så enkelt att göra dom lite roliga. Till förra årets Halloween, eller Häxafton som vi kallar det, så hittade jag inspiration Pinterest och gjorde tre olika varianter som alla blev riktigt goda. Kanske till och med så goda att det blir en repris i år!?‍♀️

Red Velvet cupcake med creme cheese frosting och hallonpuré

Denna blev populärast, den lite groteska looken med hallonpuré (vampyrblod?‍♀️) i en spruta gick hem bland ”häxorna”! Receptet på cupcakes och frosting hittade jag på ICA. Till ”blodet” i sprutorna så silade 250g hallon som jag sötade med lite socker och vaniljsocker. Sprutorna och spindelnäten runt cupcakesen hittade jag på Wish.

Vaniljcupcakes med lakritsfrosting

Min favorit, jag älskar lakrits!

Till vaniljcupcakesen använde jag detta recept, basreceptet utan några tillägg. Till lakritsfrostingen körde jag min vanliga bas på frosting och höftade tills jag tyckte att den var tillräckligt lakritsig (kan man säga så??‍♀️). Avslutade med att dekorera med en favorit, BUBS hallon/lakritsskallen.

Lakritsfrosting

100 g creme cheese
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk lakritspulver (jag använde Urtekrams)
Lakritsströssel efter smak
Svart karamellfärg

 

Chokladcupcakes med cream cheese frosting

Cupcakes med ”störtad häxa” dekoration! Du kan ladda ner mallen för häxskorna gratis här och skriva ut. Fäst häxskon på ett halvt papperssugrör och tryck i frostingen.

Till chokladcupcakesen använde jag detta recept. Använde samma recept för frostingen som till Red Velvet cupcaken, och droppade i lite grön karamellfärg.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.